Tavada Yaş Pasta Keki Nasıl Yapılır
Yaş pastanın kekini hep kendim yapmak istedim ama davul fırında ayarı tutturmanın mümkün olmadığını denedim ve gördüm. Yaş pasta kekini benim gibi kendi yapmak isteyen ama evinde sadece davul fırını olanlar için bu tarifi paylaşmak istedim.Kendim denedim ve oldu hatta çok güzel oldu.Benim tarifi aldığım yerde kabartma tozu 1 çay kaşığı yazıyordu ama fazla kabarmadığı için ben 1 paket olarak değiştirdim.Tavanız büyükse istediğiniz şekilde kabaracağına inanıyorum.Şimdiden afiyet olsun.
Tavada Yaş Pasta Keki İçin Malzemeler :
2 adet yumurta
7 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt (Normal çay bardağı)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Tavada Yaş Pasta Keki Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın
- Sütü ve yağı ekleyerek karıştırın
- Un,kakao,kabartma tozu,karbonat ve vanilyayı ayrı bi kaba eleyin iyice karıştırın
- Daha sonra çırptığınız karışıma toz karışımı ilave edin
- Tavayı tereyağı ile yağlayın ve unlayın (tereyağı yoksa kahvaltılık teremyağ yada paket yağ ile de yağlayabilirsiniz)
- Keki pişirmek için ocağın büyük gözünün olduğu kısmı 2 kat alüminyum folyo ile kapatın
- Kek hamurunu tavaya boşaltın (hamuru tavanın her yerine eşit şekilde yayın yaymazsanız kek yamuk oluyor)
- Tavayı ocağa alıp kapağını kapatın ocağı açıp en kısık ayara getirin
40 45 dakika pişirin
- Tavanın durumuna göre pişme süresi değişebilir o yüzden 30. dakikada kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- 30 Dakikadan önce tavanın kapağını açmayın.
Umarım benim gibi sizde tutturursunuz kolay gelsin.
Bir sonraki denememde sizin için fotoğraflar çekip eklerim.
Teşekkürler, yapımı kolay gözüküyor.
YanıtlaSil